کاشت مو به روش FUT
کاشت مو به روش FUT
کاشت مو به روش FUT به معنی استخراج مو از پشت سر و انجام عمل کاشت در ناحیه تعیین شده کم پشت یا فاقد می می باشد این روش کاشت مو که با واژه لاتین Follicular Unit Transplant FUT شناخته می شود که در واژه به معنای عملی بر اساس قسمتهای فولیکولی می باشد، و به نوعی دیگر نخستین روش کاشت مو محسوب می شود و در این روش نواری را از نزدیکی گوش سمت راست تا نزدیکی گوش سمت چپ برداشت کرده و گرفت ها را از آن ناحیه جدا می کنند. امروزه با توجه به معایب های متعددی که کاشت مو با تکنیک FUT مانند جراحی، درد، خونریزی، بیهوشی، عوارض های جانبی و … داشت در سطح دنیا منسوخ شده و روش های جدیدی جایگزین روش فوق شده است.
روند کاشت مو به روش FUT
در کاشت مو به روش FUT که تحت بی حسی موضعی صورت میپذیرد، نوار باریکی که دارای حداکثر ۲ سانتی متر عرض و ۲۵ سانتیمتر طول میباشد از پس سر فرد بیمار استخراج میشود و پس از آن پوست نواحی پشت سر باکمی کشش به هم رسانیده میشود و سپس توسط تیم کاشت بخیه زده میشود.
باید توجه داشت که ضخامت بخیههای زدهشده، نباید از ۳ الی ۴ میلیمتر بیشتر باشد، درصورتیکه در زدن بخیه از مورد ذکرشده پیروی شود، اسکار بخیه بههیچوجه دیده نخواهد شد و جای آن توسط موها استتار خواهد شد. در مرحله بعد، نوار باریک استخراجشده، توسط تیم کاشت به قطعات کوچکتری تبدیل میشوند که این قطعات کوچکتر اصطلاح گرافت گفته میشود. گرافت ها از ۱ الی ۴ عدد تار مو تشکیلشده است که در این عمل دستکم ۱۵۰۰ الی ۲۵۰۰ گرافت تهیه خواهد شد. در مرحله بعد گرافت ها به نقاط انتخابی انتقال مییابد.
باید بدآنید که حداکثر زمان لازم برای انجام این عمل، بسته به نیاز فرد بیمار به کاشت مو از ۳ الی ۵ ساعت متغیر خواهد بود. بهطورکلی میتوان گفت کاشت مو به روش FUT یک روش استاندارد برای کاشت مو میباشد که میتوان در طی یک جلسه عمل کاشت، بیشترین مقدار مو را برداشت و کاشت کرد. در اکثر مواقع بیش از ۹۰ درصد از گرافت های کاشته شده، رشد خواهند کرد.
روش کاشت موی FUT به نسبت روش FIT از مزایای بیشتری برخوردار است، اگر بخواهیم به این مزایا ها بپردازیم اولاً باید گفت روش FIT را میتوان توسط تکنسینها و یا تیم کاشت انجام داد درصورتیکه کاشت مو به روش FUT باید توسط شخص جراح متخصص انجام گیرد؛ و درصورتیکه اینگونه عمل نشود، ممکن است جراحی با نتایج مطلوب همراه نباشد و آسیبهایی به بیمار وارد شود. زیبایی، نتایج مطلوبتر و ضریب خطای پایینتر از دیگر مزایای روش FUT در مقایسه با روش FIT میباشد. بر طبق آمار کسبشده از سوی کلینیکهای زیبایی، بیش از ۹۷ که افرادی که به روش FUT کاشت مو شده اند، از نتایج عمل خود راضی بودهاند.
مراحل کاشت مو FUT
- برداشت مو از ناحیه اهدا کننده
- آماده سازی گرافت
- ایجاد ناحیه دریافت کننده
- قرار دادن گرافت
برداشت مو از ناحیه اهدا کننده
اولین مرحله روش کاشت مو FUT برداشت نوار اهدا کننده از محل دریافت کننده به شکلی است که کمترین آسیب به موهای اهدا کننده وارد شود و کمترین جای زخم در ناحیه اهدا کننده پس از بخیه زدن بافت ایجاد شود. کاشت مو به روش fut به محدود شدن ایجاد جای زخم در ناحیه اهدا کننده کمک می کند، زیرا به مو این امکان را می دهد تا از جای زخم رشد کند و نمایان بودن را به حداقل برساند.
دومین مرحله از روش کاشت مو FUT آماده سازی گرافت
برای تبدیل بافت اهدا کننده در زیر میکروسکوپ به بخش های ریزی که تنها یک تا دو مو پهنا دارند به مهارت و کارایی زیادی نیاز است. در هنگامی که این کار به درستی صورت بگیرد، هیچ آسیب یا برش عرضی ای اتفاق نمی افتد. سپس این بخش های کوچک به گرافت های واحد فولیکولی ۱ تا ۴ تار مویی برش داده می شوند.
این برش باعث می شود که کمترین گرافت احتمالی ایجاد شود که این امکان را برای ما فراهم می کند تا از کوچکترین برش احتمالی استفاده کنیم. این کار به نوبه خود به معنای آسیب کمتر و بقای بهتر گرافت است.
ایجاد نواحی دریافت کننده سومین مرحله از کاشت مو به روش FUT
در حین آماده شدن گرافت ها، جراح نواحی دریافت کننده را ایجاد می کند. این مساله به این معناست که جراح باید بتواند هزاران برش کوچک را به شکلی ایجاد کند که بقای بیشینه گرافت ها و کمترین آسیب به موهای از پیش موجود را تضمین کند.
قرار دادن گرافت ها آخرین مرحله از کاشت مو به روش FUT میباشد
در این مرحله از کاشت مو به مهارت فنی، تجربه، تبحر، آرام ترین تماس و تمرکز بر جهت نیاز دارد تا تضمین کند که هر گرافت با کمترین آسیب قرار داده می شود و رشد موی مطلوبی بدست می آید.