کاشت مو
در عصر حاضر راه حلهای متفاوتی برای پُرپُشت کردن موهای سَر وجود دارد ولی تنها یک راه حل دائمی و طبیعی که قابلیت رشد داشته باشد وجود دارد.
این راه حل در اکثر مواقع از مسیر کاشت موی طبیعی میگذرد.
کاشت موی طبیعی یا پیوند موی طبیعی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که طی آن از بانک موی فرد (پُشت سَر) به وسیله روشهای مختلف، موی طبیعی برداشت شده و در محلهایی که دچار طاسی و یا کمپُشتی شده اند و نیاز به کاشت دارند، کاشته میشوند.
این روشهای برداشت میتوانند روشهای قدیمی مانند FUT و یاFIT باشند و یا روش هایی جدید مانند FUE , Micro Graft , MFIT, DFIT باشند که در ادامه به طور مفصل در ارتباط با تمامی روشهای کاشت مو بحث خواهیم کرد. استفاده از تجهیزات فست فود و پخت غذا در خانه نیز در سلامت مو اثر گذار است.
از روشهای کاشت مو حتی میتوان برای پرپشت کردن و یا کاشت ریش و سبیل ، ابرو و نواحی اِسکار (خط بخیه ی حاصل از جراحیهای انجام شده روی سر، ابرو و صورت و پوشش نواحی که دچار شکستگی و یا سوختگی شده اند) استفاده کرد.
تاریخچه کاشت مو تقریبا به ۶ دهه پیش باز میگردد. نظریهی کاشت مو ابتدا توسط یک پزشک ژاپنی مطرح شد و ۲ دهه بعد توسط پزشکی دیگر که ملیت آلمانی داشت جامه عمل پوشانده شد.
در طی این شش دهه، آزمون و خطاهای بسیاری برای یافتن بهترین روش کاشت و به تبع آن دستیابی به بهترین نتیجه، انجام شد که حاصل همه این تحقیقها و آزمون و خطاها، امروزه استفاده از گِرَفتهای کوچک یا همان سوپر گِرَفتها است.
کاشت مو با استفاده از تکنولوژی سوپر گِرَفت در مجموعه پایا کاشت، نتایج بسیار موفقیت آمیزی را به همراه داشته است و چیزی که در گذشته نیازمند عملهای طولانی مدت و همراه با بیهوشی بود، امروزه به یک کار بسیار ساده و سرپایی تبدیل شده است و دیگر نیاز به بیهوشی و بستری نمودن متقاضی کاشت مو نیست.
همچنین در این مرکز کاشت مو، ابرو، ریش وسبیل تنها در یک جلسه انجام شده و دیگر نیازی به صرف چندین روز برای انجام این کار وجود ندارد.
به این دلیل است که تمامی عزیزانی که از سراسر ایران عزیزمان قصد کاشت موی طبیعی دارند تنها کافیست یک روز را به این کار اختصاص دهند و این احساس را داشته باشند که در شهر خود این پیوند را انجام داده اند.
فرآیند کاشت مو در حالت کلی
فرآیند کاشت موی طبیعی ، در حالت کلی شامل ۵ بخش اساسی زیر است:
برداشت از قسمت اهدا کننده گِرَفتها (که در اغلب مواقع بانک موی متقاضی است و در پُشت سر وجود دارد.)
در این مرحله، با استفاده از تکنیکهای موجود در این زمینه، از محل اهدا کننده، برداشت گِرَفت صورت میگیرد.
این برداشت میتواند به روشهای متعددی میتواند باشد که در این قسمت به شرح مختصر چند روش اصلی زیر میپردازیم:
الف. کاشت مو با تکنیک اِف آی تیFIT
در این روش برداشت گِرَفتها بوسیله پانچ و یا هولدِر دستی انجام میشود و از قدیمیترین روشهای موجود در این زمینه است و تقریبا منسوخ شده است.
ب. کاشت مو با تکنیک اِف یو یی FUE
در این روش برداشت گِرَفتها بوسیله دستگاه برقی اِف یو یی انجام میشود که از دقت و سرعت بسیار بالایی برخوردار است.
ج. کاشت مو با تکنیک اِس یو تی SUT
این تکنیک چیزی اضافه بر تکنیک اِف یو یی نداشته و فقط یک اسم غیر علمی برای تکنیک FUE بوده و در صورت جستجو در سایتها و مقالات معتبر خارجی متوجه خواهید شد که تکنیک اِس یو تی SUT هیچ پایه و اساس علمی ندارد.
د. کاشت مو با تکنیک سوپر اِف یو یی Super FUE یا S.FUE
این روش در واقع همان روش اِف یو یی است با کمی تفاوت.
در این روش برداشت گِرَفتها بوسیله دستگاه برقی اِف یو یی انجام میشود که از دقت و سرعت بسیار بالایی برخوردار است و فرق آن با روش اِف یو یی در این است که در این تکنیک، گِرَفتهای برداشته شده از بانک مو را پس از برداشت، کات (CUT) کرده و پس از مرتب سازی (Sort) و دسته بندی، در شکافهایی که قبلا در ناحیه مورد نظر ایجاد شده است، میکارند.
شایان ذکر است که انجام عمل کات و دسته بندی گِرَفتها تاثیر شِگَرف و بسیار زیادی در طبیعی دیده شدن منطقه کاشته شده داشته و باعث می شود که موهای کاشته شده عروسکی و یا مسواکی شکل به نظر نرسند.
و. کاشت مو با تکنیک اِف یو تی FUT
در این روش برداشت گِرَفتها بوسیله جراحی و برداشت یک نوار باریک یا همان فِلَپ Flap انجام میشود و با توجه به اینکه در این روش فاصله زمانی بین برداشت و کاشت گِرَفتها بسیار اندک است، موهای کاشته شده بوسیله این تکنیک از کیفیت بسیار بالایی برخوردارهستند.
۱-جداسازی، تفکیک و دسته بندی گِرَفتهای برداشته شده، بر اساس نوع و ضخامت آنها
باتوجه به تکنیک برداشت که در مرحله قبل توضیح داده شد (در صورت نیاز) در این مرحله، جداسازی گِرَفتهای برداشته شده از مرحله قبل، زیر میکروسکوپهای مخصوصِ این کار و توسط تیم زبده کات (بُرِش) و دسته بندی (Sort) صورت میگیرد.
۲-طراحی قسمتی که قرار است در آن گِرَفتهای برداشته شده، کاشته شوند. (محلی که دچار کَمپُشتی و یا طاسی شده است)
به قسمت و محلی که قرار است در آن گِرَفتهای برداشته شده، کاشته شوند، محل گیرنده پیوند نیز گفته میشود.
۳-طراحی محل گیرنده پیوند کاملا با اعمال سلیقه و نظر مستقیم متقاضی کاشت انجام خواهد شد.
۴-ایجاد شکافهای با تراکم بالا و بسیار ظریف در قسمت گیرنده پیوند
در این مرحله با توجه به مقدار گِرَفتهای برداشته شده از بانک موی متقاضی لازم است که شکافهایی در محل گیرنده پیوند (محلی که دچار کَمپُشتی و یا طاسی شده است) ایجاد شوند.
ظرافت، تعداد، عمق، زاویه خواب و نحوه ایجاد این شکافها تاثیر بسیاری در نتیجه نهایی پیوند مو دارد. از اینرو در این بخش به توضیح مختصری در این رابطه میپردازیم:
الف. ظرافت شکافها
در فرآیند کاشت مو، ظرافت شکافها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا هرچه این شکافها ظریفتر باشند میتواند در واحد سطح تعداد شکاف بیشتری ایجاد کرد و به تبع آن تعداد موی بیشتری کاشت.
از طرفی دیگر ایجاد شکافهایی ظریف، باعث هرچه طبیعیتر به نظر رسیدن قسمت کاشته شده خواهد بود.
یکی از دلایلی که باعث میشود خط رویش یا Hairline یک فرد بسیار مصنوعی یا به اصطلاح عروسکی شکل به نظر برسد عدم ایجاد شکافهایی ظریف در این ناحیه است.
با استفاده از ابزارهای مُدرن و سوزنهایی بسیار ظریف و نازک میتوان شکافهایی بسیار ظریف ایجاد کرد.
ب. تعداد شکافها
تعداد شکافهای ایجاد شده در محل گیرنده پیوند، تعیین کننده تراکم موهای کاشته شده خواهد بود.
شایان ذکر است که هرگز نمیتوان تراکمی مانند تراکم یک موی طبیعی ایجاد کرد.
زیرا همه مساحت پوست سر تقریباً ۵۰۰ سانتیمتر مربع میباشد، که دارای حدود ۲۰۰ تار مو در سانتیمتر است و ایجاد این تعداد شکاف با ابزارهای موجود غیر ممکن است ولی با روشهای مُدرن و بهروز میتوان نزدیک به این مقدار شکاف ایجاد کرد و این تعداد نیز قابل قبول بوده و تغییری بسیار شِگَرف در چهره متقاضی ایجاد خواهد کرد.
با کاشت تقریبا ۵۰۰۰ گِرَفت در سطح سری که دچار کَمپُشتی کامل است میتوان در این محل تراکم خیلی خوبی ایجاد کرد. (واحد شمارش موی سر گرافت است نه تار مو. هر گرافت از چند تار مو تشکیل شده که از ریشه به هم ارتباط دارند.)
ج. عمق شکافها
پوست از سه لایه تشکیل شده است .
لایه خارجی و بیرونی آن اِپیدِرم و لایه میانی دِرم، و لایه سوم هیپودِرم نام دارد.
در قسمت مربوط به ساختار و آناتومی پوست انسان، به طور مفصل به جزئیات این مفاهیم خواهیم پرداخت.
ایجاد شکافهایی که بسیار کم عُمق هستند باعث میگردد که موهای کاشته شده بسیار سریعتر وارد فاز رویش مجدد شوند ولی در عوض عُمر طولانی نداشته باشند.
بنابراین کاشت مو در عمق مناسب، باعث ماندگاری طولانیتر موهای کاشته شده خواهند شد.
د. زاویه خواب شکافها: تنظیم زاویه خواب شکافها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است زیرا گِرَفتهای کاشته شده در این شکافها در همان زوایهایی رُشد خواهند کرد که شکافهای آنها قبلا ایجاد شده اند. داشتن موهایی مرتب، هم راستا و با زاویه خواب مناسب همواره از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
این مسئله در بحث کاشت ابرو و ریش و سبیل از اهمیت بالاتری نسبت به کاشت مو برخوردار است.
باتوجه به نقش مهم و تاثیرگذار این زوایا در کیفیت نتیجه نهایی حاصل از کاشت، لازم است که به دقیق بودن زاوایای کاشت اهمیت ویژهای داد.
کاشت گِرَفتهای تفکیک شده در ناحیه گیرنده پیوند
در این مرحله، کاشت گِرَفتها در قسمتی که قبلا طراحی شده است و شکافهایی در آن ایجاد شده اند، صورت می گیرد.
با توجه به اینکه در مرحله قبل شکافهایی بسیار ظریف و کوچک ایجاد شده است، قراردادن و کاشت گِرَفتها در این شکافها باید با دقت و ظرافت تمام انجام شود تا ریشه گِرَفتها حین کاشت صدمه نبینند زیرا در صورت صدمه دیدن این ریشه ها، موهای کاشته شده، رُشد نخواهند کرد. پارامتر مهم دیگر در این مرحله سرعت انجام کار است.
همانگونه که قبلا اشاره شد باید سعی کرد که مدت زمانیکه گِرَفتها بیرون از پوست هستند را به حداقل رساند تا گِرَفتهای کاشته شده کیفیت خود را از دست ندهند.
پایا کاشت با بهرهگیری از تیم پزشکی متعهد و متبحر خود، توانسته است تمامی مراحل کاشت مو، ابرو و ریش و سبیل را بصورت تیمی انجام داده و با بالاتر بردن سرعت و دقت در کاشت، صرفه جویی بسیار خوبی در مدت زمان لازم برای انجام این عمل، نماید.
از طرفی دیگر انجام کار تیمی باعث شده است که تمامی مراحل کاشت مو، ابرو و حتی ریش و سبیل تنها دریک روز انجام شده و عزیزانی که از نظر زمانی محدودیت دارند بتوانند تنها با اختصاص دادن یک روز به این کار، به نتیجه دلخواه و مطلوب خود دست یابند.
موهای کاشته شده پس از گذشت چند ماه (طول این دوره مشخص نبوده و برای هر فرد متغییر است) رُشد کرده و قابل اصلاح و تراشیدن با تیغ و یا ماشین ریش تراش خواهد بود. و در نهایت باید گفت که این موهای کاشته شدهتمامی ویژهگیهای یک ریش طبیعی را پیدا خواهند کرد.
مهمترین و اصلی ترین روشها و یا تکنیکهای کاشت مو
با پیشرفت علوم پزشکی و ایجاد علومی مانند مهندسی پزشکی و پیشرفت آن، تحول خوبی در تکنیکهای کاشت مو ایجاد شده است.
در این بخش به معرفی بهترین تکنیکهای کاشت مو پرداخته و در نهایت با مقایسه آنها با یکدیگر قصد داریم که به شما عزیزان در انتخاب تکنیک مناسب کمک نمائیم.
امروزه کاشت مو به روش های متفاوت و عناوین گوناگونی انجام می شود که تفاوت آنها تنها در روش برداشت از بانک مو است و فارغ از اینکه برداشت به چه روشی انجام شده باشد کاشت مو با روش واحدی انجام خواهد شد.
به عبارتی دیگر نکته اصلی که روشهای کاشت مو را از یکدیگر متمایز میکند و تاثیر بسیار چشمگیری در نتیجه گیری نهایی دارد روش برداشت از بانک مو است.
با انتخاب روش مناسب برای برداشت از بانک مو میتوان تغییر و تحولی عظیم در چهره فرد ایجاد کرد.
زیرا با برداشت مناسب میتوان تعداد بیشتری مو را در زمان کمتری از بانک مو برداشت کرد و با کم کردن فاصله ی زمانی بین برداشت و کاشت میتوان کیفیت نهایی موهای کاشته شده را افزایش داد.
اهمیت کم کردن این فاصله زمانی از اینروست که قبل از پایان عمر مفید بافت برداشته شده، این بافت دوباره به پوست برگردانده شد و کیفیت و تازه گی آن حفظ خواهد شد. به مدت زمانی که تیم پزشکی از زمان برداشت بافت تا کاشت آن فرصت دارند، زمان طلایی یا Golden Time گفته میشود.
پایا کاشت با بکارگیری ابزارهای بروز پزشکی و بهره گیری از تیم پزشکی مجرب (به جای استفاده از یک نفر) همواره فاصله بین برداشت از بانک مو و کاشت آن را کمینه (Minimum) کرده است تا گِرَفتهای کاشته شده همواره از کیفیت بالایی برخوردار باشد و از اینروست که پایا کاشت رویش تمامی گِرَفتهای کاشته شده را تضمین ۱۰۰% مینماید.
پارامترهای تعیین کننده در مقدار موی لازم برای کاشت در نواحی که دچار کمپشتی هستند:
۱- گستردگی سطح طاسی
۲- کیفیت و کمیت بانک موی فرد
۳- انتخاب تکنیک مناسب برای برداشت از بانک موی فرد
از یک دیدگاه میتوان طاسی یا کچلی را به هفت نوع مختلف تقسیم بندی کرد که این تقسیم بندیها براساس گستردگی سطحی از سَر است که دچار کمپشتی و یا طاسی شده است، بطوریکه در طاسی نوع ۱ هیچ گونه ریزش مویی مشهود نیست و سطح طاسی بسیار ناچیز است،
حال آن که در طاسی نوع ۷ منطقه طاسی بسیار گسترده بوده و به تبع آن بانک مو بسیار ضعیف است.
بنابراین مشخص کردن شدت ریزش مو و گستردگی سطح طاسی تاحد زیادی احتمال موفقیت کاشت مو و هزینه آن را تعیین میکند.
کاشت مو معمولاً روی افرادی انجام میشود که دچار طاسی نوع ۳ تا ۶ هستند، و احتمال پیوند موفق در نوع ۷ بسیار پایین است.
در ادامه به چند روش کلی کاشت مو اشارهای اجمالی خواهیم کرد.
۱-کاشت مو به روش FUT اِف یو تی (روش جراحی)
در این روش از پشت سر متقاضی کاشت مو، یک فِلَپ (نوار باریک) با جراحی برداشته می شود .
این فلپ زیر میکروسکوپ کات(بریده) شده و به قسمتهای کوچکتری تقسیم میشود و سپس موهای آن تفکیک و دسته بندی می گردد.
پس از انجام این کار، در قسمتهایی از سر که دچار کمپُشتی و یا طاسی شدهاند (با تیغهای بسیار ظریف) شکافهایی ایجاد میشود و موهای بدست آمده از فِلَپ برداشته شده، در این شکاف ها کاشته میشوند.
در این روش یک خط اِسکار (خط جراحی) پشت سر متقاضی باقی می ماند و با توجه به اینکه این جراحی در پایا کاشت، بسیار ظریف انجام میشود، کمترین اِسکار را بر جای گذاشته و پس از مدتی بسیار کمرنگ خواهد شد .
در این روش دیگر نیازی به تراشیدن موی سر متقاضی نیست و از این روش معمولا برای کاشت ابرو، ریش و سبیل و یا کاشت موی سر استفاده میشود.
این روش به تنهایی برای عزیزانی ک موهایشان بسیار کم پشت شده و در صد طاسی سرشان از یک حدی بالاتر است قابل انجام نمی باشد.
برای برداشت فلپ نیازی به بیهوش کردن متقاضی کاشت مو نیست و این کار با بیحسی موضعی انجام میشود.
فِلَپ برداشته شده (با توجه به کیفیت و تراکم موهای بانک مو) معمولا حاوی ۱۳۰۰ تا ۳۰۰۰ گِرَفت است.
سپس محل برداشت باظرافت بسیار زیادی بخیه شده و با توجه به اینکه مسیر برداشت در راستای رویش موها است محل برداشت به خوبی ترمیم شده و محل آن دیده نمی شود.
این روش که به روش جراحی نیز معروف است نیازی به تراشیدن موی سر ندارد و فقط ناحیه ای که قرار است از آن فلپ برداشت شود لازم است موهای آن کوتاه گردد. فِلَپ برداشته شده زیر میکروسکوپ کات شده و به دسته های یک ، دو و یا سه تار مویی تفکیک شده تا آماده کاشت شوند.
این دسته ها در محلهای مخصوص خود کاشته میشوند تا اینکه موهای کاشته شده شکل عروسکی به خود نگیرند. در ادامه دربارهی کاشت مو با خط رویش بسیار طبیعی توضیح داده خواهد شد.
۲-کاشت مو به روش FIT اِف آی تی (روش قدیمی بدون جراحی)
در این روش از پشتِ سر متقاضیِ کاشت مو یا همان بانک مو، گِرَفتهایی که مناسب برای کاشت در قسمتهای کم پشت سر هستند، به وسیله ی پانج برداشت شده و بدون نیاز به کات شدن، در شکاف هایی که در سر بیمار ایجاد شده اند کاشته می شود.
این روش به روش کاشت موی بدون جراحی یا تک گِرَفت معروف است.
با توجه به اینکه در این روش دیگر نیازی به جراحی پشت سرمتقاضی نیست، به تبع آن جای بخیه و یا همان اِسکار باقی نخواهد ماند.
این روش هم مانند روش فوق، به تنهایی برای عزیزانی که سطح کم پشتی موهای سرشان زیاد است کاربردی نیست و برای اینکه به تراکم مناسبی دست یابند حتما باید از ترکیب این روش و روش FUT استفاده کنند که به ترکیب این دو روش به اصطلاح روش ترکیبی یا Combination یا Combo میگویند.
برای کاشت مو با استفاده از روش اف آی تی، نیازی به جراحی وجود ندارد ولی لازم است که موهای سر کاملا تراشیده شوند، زیرا با پانچ فقط میتوان ریشه مو را از بانک مو خارج کرد و اگر موهای سر بلند باشند برداشت بوسیله پانچ میسر نیست!
۳-کاشت مو به روش FUE اِف یو یی و یا سوپر گِرَفت (روش جدید بدون جراحی)
روش اِف یو یی (F.U.E) یا سوپر گِرَفت، این روش که جدیدترین روش برای کاشت است عیبهای روش های اِف یو تی و اِف آی تی را ندارد.
در این روش دیگر نیازی به جراحی و یا برداشت به وسیله پانچ نیست و برداشت از بانک مو تماما به وسیله دستگاه انجام شده و با توجه به اینکه با دستگاه می توان ریشه یا فولیکول مو را تماما و به درستی از بانک مو خارج کرد و در سطحی که دچار کم پشتی شده کاشت،
تمامی موهای کاشته شده رویش مجدد را تجربه کرده و عبارت سادهتر ، هنگام استفاده از این روش می توان این تعهد را به متقاضی کاشت مو داد که تمامی موهای کاشته شده رشد میکنند.
در این روش از پشتِ سر متقاضیِ کاشت مو یا همان بانک مو، گِرَفتهای مویی که مناسب برای کاشت در قسمتهای کم پشت سر هستند،
به وسیله ی دستگاه FUE برداشت شده و بدون نیاز به کات شدن، در شکاف هایی که در سر بیمار ایجاد شده اند کاشته میشود.
این روش به روش کاشت موی بدون جراحی جدید با دستگاه و یا تک گرفت دستگاهی نیز معروف است.
با توجه به اینکه در این روش دیگر نیازی به جراحی پشت سرمتقاضی نیست، به تبع آن جای بخیه و یا همان اِسکار باقی نخواهد ماند.
این روش برخلاف روشهای فوق، به تنهایی برای عزیزانی که سطح کم پشتی موهای سرشان زیاد است کاربردی است مگر آنکه بانک مویِ فَرد مناسب نباشد و از تراکم خوبی برخوردار نباشد.
تفاوت روشهای اف آی تی و اِف یو یی
تفاوت این دو روش در نحوهی برداشت از بانک مو میباشد و در نحوه ی کاشت هیچ تفاوتی ندارند و از طرفی دیگر با توجه به اینکه در روش اف آی تی از پانچ استفاده می شود درصد خطا در حدود ۲۰ درصد می باشد
یعنی اینکه موهای برداشت شده حین برداشت به احتمال ۲۰درصد ممکن است صدمه ببیند و در نهایت ۲۰% از موهای کاشته شده ممکن است که رشد نکنند.
ولی در روش اِف یو یی ریشه یا همان فولیکول مو توسط دستگاه اِف یو یی برداشت می گردد که این امر باعث کاهش احتمال میگردد و تمامی موهای کاشته شده با احتمال بسیار زیادی رشد کرده و همانند موهای طبیعی فَرد خواهند شد.
از طرف دیگر سرعت برداشت مو در روش FUE در مقایسه با روش FIT ، بیشتر بوده و این امر سبب میگردد که مدت زمانیکه بافت برداشته شده، خارج از بدن میماند بسیار کمتر از روش FIT باشد که این امر تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی موهای کاشته شده دارد.
تفاوت روشهای اف یو تی و اِف یو یی
مقایسه روش FUT با FIT
مقایسه روشهای با جراحی کاشت مو با روشهای بدون جراحی
*چرا استفاده از روشهای ترکیبی در بیشتر اوقات نتیجهای بهتر از استفاده از فقط یک روش در کاشت مو دارد؟
پاسخ این سوال در ۲ نکته بسیار مهم نهفته است:
تعداد موهای قابل برداشت و طول عمر مفید بافت (گِرَفت) و کیفیت موهای کاشته شده
۱. تعداد موهای قابل برداشت:
به دلیلی که توضیح داده خواهد شد،تعداد موهای قابل برداشت و به تبع آن قابل کاشت در روش جراحی FUT از روشهای بدون جراحی FIT و یا FUE بیشتر است.
توضیح: یک مستطیل با ابهاد ۱۰*۱.۵ سانتی متر را در پشت سر (بانک مو) در نظر بگیرید. این ابعاد معمولا ابعاد یک نوار (فِلَپ) استاندرد برای برداشت از پشت سر است (به شرط آنکه Laxity و یا الاسیته پوست فرد مناسب باشد). فرض کنید که در این مستطیل تقریبا ۳۰۰۰ گِرَفت مو وجود دارد.
حال میخواهیم از این منطقه برداشت انجام دهیم:
الف) استفاده از روشهای برداشت تک گِرَفت مانند اِف آی تی ، اِف یو یی و یا غیره
در این حالت ما نمیتوانیم تمامی موهای در این ناحیه را برداشت کنیم زیرا با انجام این کار و برداشت تمامی ۳۰۰۰ گِرَفت موجود در این ناحیه، یک مستطیل ۱۰*۱.۵ در پشت سر خالی شده و دچار طاسی میشود.
بنابرین برای جلوگیری از این امر ما میتوانیم در بهترین حالت تنها ۳۰% از این گرفت ها را برداشت کنیم تا ۲۰۰۰ گِرَفت باقیمانده جای خالی ۱۰۰۰ گِرَفت برداشته شده را پوشش دهند تا پشت سر دچار طاسی نشود.
این ارقام تقریبی نشان میدهند که ما تنها توانستهایم از ۳۰% ظرفیت موجود استفاده کنیم.
ب) استفاده از روشهای برداشت جراحی و یا برداشت نواری مانند اِف یو تی
نکتهی بسیار مهم در استفاده از روش جراحی F.U.T این است که در این حالت ما میتوانیم تمامی گِرَفتهای موجود در این مستطیل را برداشت کنیم.
زیرا در این حالت پس از برداشت کامل (با پوست نه فقط مو) این مستطیل، طول پایینی این مستطیل را به طول بالایی رسانده و بخیه میکنیم.
و پس از انجام این کار تمامی ۳۰۰۰ گِرَفت موجود در این فِلَپ و یا نوار برداشته شده قابل استفاده بوده و در ازای این تعداد گِرَفت قابل توجه تنها یک خط ظریف در پشت سر باقی میماند که اگر اندازه موهای پشت سر فرد درحدود ۱.۵ سانتی متر باشند این جای بخیه و یا خط قابل تشخیص نیست
و تنها زمانی مشخص خواهد شد که فرد موهای پشت سر خود را کاملا بِتَراشد.
پایا کاشت به دلیل اینکه برداشت فِلَپ با حساسیت و ظرافت بالایی انجام میشود کمترین جای زخم و اِسکار را باقی میگذارد.
تشخیص ابعاد این مستطیل به خصوص عرض آن بسیار حساس بوده و توسط متخصص پوست و مو تعیین میشود. عرض این نوار نسبت مستقیمی با نرم بودن و Laxity (شُلی) پوست بیمار دارد.
یعنی اینکه در افرادیکه پوست سفتی دارند و Laxity پوست آنها کم است اگر عرض نوار بیش از حد استاندار تعیین گردد باعث میشود که ۲ لبهی پوست به همدیگر نرسیده و در نهایت اِسکار و یا جای بدی از خود بجای بگذارد.
۲. طول عمر مفید بافت و کیفیت موهای کاشته شده
به دلیلی که توضیح داده خواهد شد،کیفیت موهای کاشته شده در روش جراحی FUT از روشهای بدون جراحی FIT و یا FUE بیشتر است.
توضیح: همانگونه که میدانید مو یک عضو و بافت زنده است و پس از خارج شدن از پوست تنها زمان محدودی را میتواند زنده بماند و باید تا کیفیت خود را از دست نداده است، سریعا دوباره به پوست برگردانده شود و از خون تغذیه نماید.
هرچه مدت زمانیکه مو خارج از بدن میماند بیشتر گردد، احتمال موفقیت پیوند مو کاهش یافته و این امر سبب می گردد تا موهای کاشته شده رویش مجدد نکنند زیرا بافتِ کاشته شده به این دلیل که مدت زمان زیادی بین برداشت و کاشت را تجربه کرده است کیفیت خود را از دست داده است.
پس هرچه مدت زمان بین برداشت مو (گِرَفت) و کاشت آن کمتر باشد کیفیت موهای کاشته شده بیشتر بوده و پیوند مو موفقیت آمیزتر خواهد بود و فرد نتیجه بهتری را از کاشت مو دریافت خواهد کرد.
در حالتیکه برای برداشت مو و یا گِرَفت از بانک موی فرد از روش جراحی FUT انجام میشود، بلافصله پس از برداشت نوار (فِلَپ) از پشت سر، مرحله جداسازی موها از داخل نوار برداشته شده شروع شده
و این موها پس از دسته بندی و جداسازی تحویل تیم کاشت شده و فرآیند کاشتِ آنها شروع میگردد.
شایان ذکر است که نیازی نیست تیم کاشت صبر نماید که جداسازی موها (گِرَفتها) بطور کامل به پایان برسد و سپس کاشت را شروع نماید. در این روش مدت زمانیکه بافت خارج از بدن میماند از طول عمر مفید آن کمتر است.
و این در حالی است که در روش برداشت به صورت FIT ، تیم کاشت باید منتظر بماند تا مرحله برداشت گِرَفت به طور کامل به اتمام رسیده و سپس اقدام به کاشتِ گِرَفتهای برداشته شده نماید.
این امر موجب میگردد تا مدت زمانی که بافت از بدن بیرون است افزایش یابد و به تبع آن کیفیت موهای کاشته شده کاهش یافته و درنهایت تمامی موهای کاشته شده رشد مجدد پیدا نکنند.
نتیجه: با مقایسه روش FUT و FIT متوجه میشویم که کیفیت و همچنین تعداد گِرَفتهای قابل برداشت در روشهای جراحی مانند اِف یو تی بیشتر است.
۴-کاشت به روش BHT بی اِچ تی (روش برداشت استفاده از موهای بدن)
در این روش، برداشت مو از مناطقی مثل جلوی سینه یا کمر و یا ریش (نزدیک به گردن) برای کاشت در نواحی از سَر که دچار کمپشتی شده است، صورت می گیرد.
در کاشت مو برای افرادی که از بانک موی خوبی برخوردار هستند نیازی به برداشت از سایر مناطق بدن نیست زیرا بانک موی این افراد برای ایجاد تراکم قابل قبول، کافی است.
در برداشت از سینه و کمر و یا حتی ساق پا باید خاطر نشان کرد که جنس گِرَفتهای این مناطق متفاوت با گِرَفتهای سر از نظر ضخامت، ماندگاری، پوششدهی و زاویه خواب میباشند و از آنها تنها میتوان برای تراکم دادن بیشتر به موهای کاشته شده (موهای برداشت شده از بانک مو) استفاده کرد
و نمیتوان اساس کاشت مو را بر مبنای موهایی به غیر از موهای بانک مو (موهای پُشت سر) گذاشت.
در ارتباط با برداشت از ریش مسئله به شکل دیگری است و روی گِرَفتهای برداشت شده از ریش میتوان حساب دیگری کرد زیرا این گِرَفتها نسبت به گِرَفتهای سینه و کمر ماندگارتر هستند و احتمال موفقیت در پیوند موهای ریش به سر، بیش از ۸۰ درصد است.
* چرا خط رویش بیشتر افرادی که کاشت مو انجام دادهاند بصورت مصنوعی و یا به اصطلاح عروسکی یا مسواکی است؟
یا به عبارتی دیگر
*کاشت مو با خط رویش طبیعی چگونه است؟
پاسخ : برای پاسخ به این سوال ابتدا باید به تفاوتهایی که بین سَری که عمل پیوند مو و یا همان کاشت موی طبیعی روی آن انجام شده و یک سَر طبیعی با موهایی پُرپُشت اشاره کرد.
۱- جنس موها و گِرَفتهای کاشته شده در خط رویش(Hairline)
نحوه رویش مو بر روی یک سَر طبیعی بدین شکل است که گرفتهای کُرکی شکل و نازک که گِرَفت نوع یک نامیده میشوند،
خط رویش را تشکیل داده و هرچه از ناحیه خط رویشHairline)) به سمت فَرق سَر (Vertex) برویم معمولا جنس موها ضخیمتر شده و نوع گِرَفتها بالاتر میرود.
حال آنکه در بیشتر موارد در هنگام کاشت مو به این نکته دقت نمی شود و بجای آنکه برای کاشتِ خط رویش، از گرفتهای نوع یک و یا کُرکی شکل استفاده شود،
تا خط رویش کاملا طبیعی به نظر برسد، از گرفتهای نوع ۳ ویا حتی ۴ استفاده میشود، که این گرفت ها بیشتر مناسب کاشت فَرق سر و یا ناحیه هایی بجز خط رویش هستند.
دلیل این اتفاق میتواند عدم توجه به جزئیات توسط تیم پزشکی و تکنسینها، عدم استفاده از نیروی متخصص برای جداسازی گِرَفتها، عدم انتخاب روش مناسب کاشت و … می باشد.
۲- شکافها و حفرههایی که تار موها از آن روئیدهاند
شکافهایی که بصورت طبیعی روی سَر هستند بسیار ظریف بوده به طوریکه مشخص نیستند، حال آنکه در پروسه کاشت مو، برای قرار دادن موها در پوست سر باید شکافهایی را در سَر ایجاد کرد که اگر این شکافها به اندازه کافی ظریف و کوچک نباشند نتیجه کاشت، کاملا عروسکی خواهد بود.
۳- تفاوت تراکم موها
هرچقدر که تراکم موهای کاشته شده بیشتر باشد، سَر کاشته شده طبیعی تر به نظر رسیده و پوست سر (کَفِ سَر) کمتر دیده خواهد شد.
برای ایجاد تراکم بالا در درجه اول، شخص باید از بانک موی خوبی برخوردار باشد و همچنین برای استفاده بهینه و مفید از بانک مو، باید شکافهای بیشتر و دقیقتر و ظریفتری در پوست سر ایجاد شود.
برای ایجاد شکافهای بیشتر در واحد سطح، باید از تیغها و ابزارهای دقیقتر و ظریفتری استفاده کرد.
به عنوان مثال با استفاده از ابزارها و تیغهای معمولی، میتوان ۱۰ عدد شکاف در یک دایره به شعاع واحد ایجاد کرد در صورتیکه با استفاده از تیغهای ظریفتر میتوان تا ۵۰ عدد شکاف ایجاد کرد.
نتیجه این کار تراکم ۵ برابری را به همراه خواهد داشت.
پایا کاشت با استفاده از تیم متخصص پزشکی و تکنسینهای مجرب خود و بهرهگیری از مِتُدهای روز دنیا در زمینه کاشت مو تمامی موارد ذکر شده را با دقت هرچه بیشتر در تمامی پروسه های کاشت رعایت نموده
و این امر سبب آن شده است که بیش از ۹۵% کاشتهای انجامشده در این مجموعه بسیار طبیعی بوده و به تبع آن رضایت ۹۵% متقاضیان کاشت مو را بدست بیاورد.